De Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Home
Ayurveda
AurareadingEerste consultCoachingVoedingsadvies Massage Yoga & meditatie klankmeditatie WorkshopContact met de Wilde RoosLinksDe Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Yoga

Klaas-Jan geeft groepslessen en individuele lessen:

Groepslessen

In de groepslessen komen een aantal thema’s steeds weer aan de orde: je leert je te ontspannen, je wordt je bewuster van je adem, je ontwikkelt meer lichaamsgevoel, je leert lichaamshoudingen die de doorstroming van de levenenergie bevorderen, en er worden concentratie- en meditatieoefeningen gedaan. Je zult ervaren dat je jezelf leeg kunt maken en daardoor steeds opnieuw kunt kiezen hoe je verder wilt gaan.

De lessen worden gegeven in blokken van 15 lessen: een blok van september tot Kerstmis en een blok van januari tot mei, in groepen van maximaal 10 deelnemers.

Lestijden:

  • dinsdagavond van 19.30-20.45 (€ 125)
  • woensdagochtend van 9.15- 10.15 (Yoga voor 50+, € 120)
  • woensdagavond van 19.30-21.00 (Yoga en meditatie, € 135)

Individuele yogalessen

Vanuit ayurvedische principes wordt duidelijk op welke wijze de yogabeoefening specifiek kan worden afgestemd op persoonlijke karakteristieken zoals lichaamshouding, constitutie, specifieke klachten, leeftijd en persoonlijkheid. In drie tot vijf individuele lessen leer je welke oefeningen, welke wijze van oefenen (snel, statisch, krachtig, zacht), welke wijze van ademen en welke wijze van ontspannen en mediteren goed bij je past. Door concreet een persoonlijk oefenprogramma te ontwikkelen kan de yogabeoefening ook echt een plaats krijgen in je dagelijks leven, al besteed je er maar een kwartiertje per dag aan.

Een reden om enkele individuele lessen te nemen is om je persoonlijke yogabeoefening te verdiepen. Een andere reden is als je lichamelijke of geestelijke problemen hebt. In een groepsles kan daar onvoldoende gerichte aandacht aan worden gegeven waardoor je net niet tot de kern komt. In enige individuele lessen wordt duidelijk hoe je meer in evenwicht kan komen en hoe je met bepaalde spanningen of pijnklachten om kunt gaan. Vanaf dat moment wordt het zinvol om aan groepslessen deel te nemen.

Een individuele les kost € 50.

 

        [naar Boven]