De Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Home
Ayurveda
AurareadingEerste consultCoachingVoedingsadvies Massage Yoga & meditatie klankmeditatie WorkshopContact met de Wilde RoosLinksDe Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Workshops en Bijscholingen 2023/2024

 

Meditatie en het zelfgenezend vermogen, driedaagse bijscholing in Zweiersdal centrum voor Yoga en meer…

7, 21 januari & 4 februari 2024 door Ank en Klaas-Jan

Leven is bewegen

Leven is in de eerste plaats beweging. Het is daarbij een belangrijk besef dat beweging ontstaat door onevenwichtigheid: iets wat helemaal in evenwicht is, beweegt niet. Dat is ook een zeer troostrijke gedachte: in de steeds doorgaande levensbeweging is er geen statisch, blijvend evenwicht. Het kan heel bevrijdend zijn als we het idee van een blijvend evenwicht kunnen loslaten en accepteren dat we steeds opnieuw op zoek zijn naar evenwicht. En juist dankzij die onevenwichtigheid doe je ervaring op en kun je tot bewustwording komen. Maar elke onevenwichtigheid heeft de natuurlijke neiging zich in al vastere patronen uit te drukken. De eenzijdigheid van die patronen beperkt de vrijheid en de natuurlijke intelligentie van de levensenergie waardoor ziekte kan ontstaan.

De algemene remedie tegen de ontwikkeling van eenzijdigheid is steeds weer leeg worden, steeds weer onthecht raken van het bekende en het tegendeel van de eenzijdigheid er bewust bij betrekken. Dan kom je in het midden van de stroom waar de levensbeweging haar natuurlijke intensiteit en ritme krijgt. Meditatie is het hart van deze algemene remedie.

Tijdens de eerste studiedag gaan we verkennen wat de eigen kwaliteiten en onevenwichtigheden zijn. We zullen dat op allerlei manieren benaderen: o.a. met beweging, klank, tekenen, visualisatie, sharing en meditatie.

In een individueel consult (met Ank en Klaas-Jan in Soest) kun je daar meer duidelijkheid over krijgen. Je kunt daarvoor een afspraak maken voorafgaand aan de cursus of in ieder geval vóór de tweede cursusdag. De kosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Geleidelijk komen we dan in contact met de ruimte waarin alles er mag zijn, zowel stilte als beweging, zowel je zonzijde als je schaduwzijde. In die staat bestaan de harmonie en de disharmonie in jezelf tegelijkertijd en wordt de helende straling van de levensenergie sterker en transformeren blokkades in de levensenergie naar richtingwijzers.

De tweede dag zullen we dieper ingaan op de eigen meditatie- en yogapraktijk.

De derde dag zullen we besteden aan integratie van de stof zowel in jezelf als in je lespraktijk.

Je kunt je op deze bijscholing voorbereiden door het boek ‘Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’ van Klaas-Jan te lezen. Als deelnemer van de studiedag kun je het boek (winkelprijs €24,50) voor €15 (incl. verzendkosten) bestellen via  ayurveda@wilderoos.nl.

Datum: 7, 21 januari & 4 februari 2024
Tijd: 10:30 – 16:30 uur
Kosten: € 300,- excl. 21% btw
VYN erkend: (in aanvraag)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 14.

Voor opgave en inschrijving zie: www.zweiersdalbijscholingen.nl

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                [naar Boven]