De Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Home
Ayurveda
AurareadingEerste consultCoachingVoedingsadvies Massage Yoga & meditatie klankmeditatie WorkshopContact met de Wilde RoosLinksDe Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Meditatie

Meditatie

Kennismakingscursus ‘Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’

De positieve invloed van meditatie op je gezondheid wordt steeds duidelijker. Toch komen veel mensen er niet toe om het daadwerkelijk ook te doen. In de kennismakingscursus kunnen we elkaar motiveren en inspireren. In de loop van de cursus krijgt iedere cursist gevoel voor welke wijze van mediteren bij hem of haar past en welke innerlijk afstemming dat vraagt. Ook wordt geleidelijk duidelijk welke onevenwichtigheid of tegenstelling bij ieder leeft en hoe je daar mee om kunt gaan. We zullen het boek ‘Meditatie en het Zelfgenezend vermogen, in het midden van de stroom’ als leidraad gebruiken. Dat geeft ook richting aan wat je thuis kan doen als voorbereiding op de lessen.

De globale opbouw van de avonden is als volgt:

  • Inleiding
  • Korte meditatie (10 minuten)
  • Losmakende yogaoefeningen
  • Bespreking van een thema uit het cursusboek, bijvoorbeeld de meditatiehouding, de adem, aanwezig zijn, gevoel voor harmonie, intentie en visualisatie, lichaamsgevoel, een gevoel van heelzijn, transformatie van pijn en moeite, innerlijk vuur, in contact zijn met het ongerepte.
  • Loopmeditatie (5 minuten)
  • Zitmeditatie (20 minuten)
  • Nabespreking (met thee) waarin alles wat we tegenkomen de ruimte krijgt.

De lessen worden gegeven door Klaas-Jan.

De cursus bestaat uit 10 maandagavonden van 19.30-21.00 uur. De data zijn nog niet bekend.
Kosten: € 145 (inclusief cursusboek) of € 125 als je het boek al hebt.


Individuele meditatiebegeleiding

Meditatie is een puur persoonlijk proces. Het vraagt van ieder iets anders. Het is daarom vaak inspirerend en leerzaam om in enkele individuele sessies je ervaringen ermee te bespreken. Dat kan zinvol zijn voor zowel degenen die willen beginnen met mediteren als voor degenen die er al wat langer mee bezig zijn maar daarbij ervaren dat het proces stagneert of er lichamelijke of geestelijke problemen bij ervaren.
Een sessie duurt ongeveer een uur en kost € 50.


Verwante onderwerpen op deze website

 

    [naar Boven]