De Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Home
Ayurveda
AurareadingEerste consultCoachingVoedingsadvies Massage Yoga & meditatie klankmeditatie WorkshopContact met de Wilde RoosLinksDe Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Yoga

Door de yogaoefeningen ga je weer voelen hoe het eigenlijk met je is en wat je doet met jezelf. Tegelijkertijd bevorderen de oefeningen de doorstroming van de levensenergie.

Als je langdurig gespannen bent, voel je de spanning niet meer. De spanning is een soort verdoving. Als dit te lang duurt kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals spierpijn, hoofdpijn, rugpijn, ademproblemen, hormonale ontregelingen, slaapproblemen enz..

We geven groepslessen en individuele lessen:

Individuele yogalessen

Vanuit ayurvedische principes wordt steeds duidelijk op welke wijze de yogabeoefening specifiek kan worden afgestemd op persoonlijke karakteristieken zoals lichaamshouding, constitutie, specifieke klachten, leeftijd en persoonlijkheid. In drie tot vijf individuele lessen wordt duidelijk welke oefeningen, welke wijze van oefenen (snel, statisch, krachtig, zacht), welke wijze van ademen en welke wijze van ontspannen en mediteren goed bij je past. Door concreet een persoonlijk oefenprogramma te ontwikkelen kan de yogabeoefening ook echt een plaats krijgen in je dagelijks leven, al besteed je er maar een kwartiertje per dag aan.

Een reden om enkele individuele lessen te nemen is om je persoonlijke yogabeoefening te verdiepen. Een andere reden is als je lichamelijke of geestelijke hebt. dIn een groepsles kan daar onvoldoende gerichte aandacht aan worden gegeven waardoor je net niet tot de kern komt. In enige individuele lessen wordt duidelijk hoe je meer in evenwicht kan komen en hoe je met bepaalde spanningen of pijnklachten om kunt gaan. Vanaf dat moment wordt het zinvol om aan groepslessen deel te nemen.

Een individuele les kost € 50. Door veel aanvullende ziektekostenverzekeringen wordt dit deels vergoed

Groepslessen

In de groepslessen komen een aantal thema’s steeds weer aan de orde: je leert je ontspannen, je wordt je bewuster van je adem, je ontwikkelt meer lichaamsgevoel, je leert lichaamshoudingen die de doorstroming van de levenenergie bevorderen, er worden concentratie- en meditatieoefeningen gedaan. Je zult ervaren dat je jezelf leeg kunt maken en daardoor steeds opnieuw kunt kiezen hoe je verder wilt gaan.

De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 10 deelnemers. Een blok van 15 lessen kost € 125.

lessentijden:

  • dinsdagavond van 19.30-20.30
  • woensdagochtend van 9.15- 10.15
  • woensdagavond van 19.30-21.00 (yoga en meditatie).
        [naar Boven]